close menu

Ga voor een nieuw impactvolle strategie

Het is voor iedereen een bijzondere periode en andere beleving maar één ding is zeker , zorg dragen voor mekaar is meer dan ooit een impactvolle strategie en dat is ook zo in organisaties van de toekomst!

Dat gaat dan vooral om gedeelde verantwoordelijkheid en elk individu dat zijn persoonlijk leiderschap opneemt.

Het is niet aan mij om een oordeel te vellen of iets goed of slecht is maar ik kan wel weergeven hoe ik me daar zelf bij voel. En na lang zwijgen… geef ik ook mijn gevoel of beleving graag even mee. Een pandemie is iets waar niemand rekening mee had gehouden in de voorbije jaren, het was volledig onbekend!

Vijf stappen naar verandering

Dus is er eerst de 5 stappen nodig die we ook bij bedrijven inzetten als er veranderingen zal gebeuren:

  • verkennen
  • verbreden
  • verdiepen
  • verbeteren
  • versnellen
stoelenrace

En volgens mij zitten we nu in de fase tussen verbeteren en versnellen. Het einde is in zicht. Maar belangrijk is vooral dat we met z’n allen die gedeelde verantwoordelijkheid blijven aanhouden en zorg dragen voor elkaar. Een luisterend oor bieden, een medewerker eens bellen, een angstige bedrijfsleider een knipoog werpen en elkaar laten voelen dat we dit samen doen. Net zoals bij bedrijven.

En laat ik dan ook eerlijk zijn, ook al ben ik zeer ongeduldig van aard, ik heb ontzettend veel vertrouwen dat we samen hier het verschil kunnen maken.  Ieder op zijn manier en met respect voor iedereen zijn mening en ervaring.

Ik wil alvast mijn steentje bijdragen en denk momenteel na over hoe ik dit kan aanbieden. Tips zijn dus welkom :=)

Durf loslaten

Dus we zijn als belgen echt aan het inzetten opdat we terug een normale, gezonde en vrije toekomst bekomen. Net zoals bedrijven die inzetten op loslaten van controle, gaan voor gedeelde verantwoordelijkheden en dat in een respectvolle omgeving waar iedereen authentieke co-creators mogen zijn.

Deze pandemie gebeurt met een intens doel en ik denk dat zaken nu naar boven dienen te komen, om hieruit te leren en ze mee te nemen naar een nog mooiere en liefdevolle samenleving.

Ik kijk alvast uit naar het moment dat iedereen terug gewoon zijn beste versie van zichzelf kan zijn en doen en laten wat en wanneer hij of zij wil.  Met knuffelen, afspreken, feestjes, ….

HMMM, ik snak dan vooral naar onze klanten bezoeken, begeleiden en af en toe een vakantiemoment in het buitenland :=) Maar nu nog even zorg dragen voor elkaar, wie zin heeft in een virtuele koffiemoment, kan altijd mailen!

Veel liefs, Kristien