close menu

Het onboardingsproces

Heb jij reeds de link ontdekt tussen een geboorte en onboarding?

Je kiest enkel voor een kind als er liefde en vertrouwen is tussen 2 personen. Bij opstart van een nieuwe job kies je ook met je hart en in volle vertrouwen voor een werkgever en een werknemer waarmee je samen een krachtige verbinding aangaat.

Je kondigt het blije nieuws aan zodra je een kandidaat hebt gevonden, nog zonder zijn of haar naam. Maar je laat alvast weten aan het voltallige team dat er een nieuwe toegevoegde waarde bijkomt. Net zoals je dat doet wanneer je het heugelijke nieuws van een geboorte wil aankondigen aan de buitenwereld.

Onboarding

En dan begint het… Het kiezen van de naam… Dat doe je zorgvuldig, daar denk je over na, dat ontstaat vanuit het onderbewuste. Dit is net zoals de functietitel die met zorgvuldigheid wordt uitgekozen en een waardevolle betekenis omvat.

De geboorteakte is net zo belangrijk als de arbeidsovereenkomst. Als jullie deze ondertekenen is het helemaal officieel. Bij de geboorteakte staan de naam, de gegevens van de ouders, gewicht, datum en ook de naam van meter en peter vermeld. Allemaal gegevens die vaak ook terugkeren in een arbeidsovereenkomst. Die omvat eveneens de naam met functietitel, de bevoegdheid, de opstartdatum, de verloning met verschillende cijfers en de persoon aan wie je rapporteert. Zoveel gelijkenissen.

Net zoals bij de aankondiging dat er een nieuwe collega start is het voorstellen van die persoon een zeer belangrijk moment. Hoe kondig je de persoon aan? Is dit vooraf doorgesproken met de werknemer, wat je van informatie allemaal reeds wil prijs geven?

Sommige werknemers starten graag met een woordje uitleg maar zonder dat de vorige werkgever genoemd wordt om bepaalde vooroordelen niet te moeten meedragen. Dan is het fijn dat dit gerespecteerd wordt zodat er met de meeste goesting en vertrouwen kan gestart worden aan dit nieuw groei en bloei avontuur.

Want het doel is uiteindelijk om samen te groeien en bloeien. Net zoals je een kind op de wereld zet met de intentie om een gelukkige persoon te zien openbloeien. Iemand die trots is op zijn roots, op zijn of haar opvoeding. Op zijn ouders en die heel positief in het leven staat.

En dan komen we tot de essentie. Want als werkgevers ook deze bedoeling hebben om samen met hun nieuwe werknemer een succesverhaal te schrijven, waar iedereen zichzelf kan zijn en net zoals thuis wel de kans krijgt om een foutje te maken zodat je er nadien iets positief van oppikt… dan zijn we in onze mooiste rol… van ambassadeur!

En dan is het oh zo belangrijk dat er toch zorgvuldig wordt aangenomen, dat er zorgvuldig met ons persoon wordt bekeken wat hem of haar gelukkig maakt. Niet alleen voor de werknemer maar absoluut ook voor de werkgever. Want enkel als het vertrouwen en de liefde er is om het pad SAMEN te bewandelen voor lange tijd… spreken we van een zalige onboarding.

Let’s rock… daar doen we het voor.

Groeien en bloeien als persoon, als persoonlijkheid, in onze rol en met onze competenties.

Maak vanaf nu een geboorteproces van jullie onboarding. En laat de suikerbonen maar komen.

Waarom een externe HR-partner van Simply Select?

  • Onze HR-adviseurs bezitten stuk voor stuk een stevige brok ervaring.
  • Ze zijn gepassioneerd door het vak en alles wat met human capital te maken heeft.
  • Onze HR-partners communiceren transparant, rechtdoorzee en respectvol.
  • Ze denken proactief met je mee en weten op elke vraag een antwoord.
  • Onze adviseurs blijven zich bijscholen en delen de nieuwigheden in HR met jou.

Klaar voor HR-outsourcing?

Laten we elkaar beter kennen tijdens een gezellig gesprek.

Contacteer ons