close menu

Hoe mijn carrière als hr-consultant begon…

Ik kom uit een familie van zelfstandigen. Langs vakes kant hebben ze bloemenwinkels en een beenhouwerij. Langs moekes kant allemaal horecazaken. Daar stond ik dan met mijn diploma… Denkend wat ik ermee zou doen. Mijn eerste stappen zette ik in de banksector. Maar na anderhalf jaar was het duidelijk dat ik een andere richting moest inslaan.

Simply Select 25-06-20 (5 van 27)

De uitzendsector lachte me toe

In de hr-wereld bloeide ik open, kreeg ik vleugels en hielp ik velen aan een nieuwe job. Tot ik na 4,5 jaar het gevoel kreeg dat er meer was dan werving en selectie. Ik had honger naar de andere facetten van hr.

Zo verslond ik de ene cursus na de andere. Na de bevalling van ons derde kindje zette ik de stap om zelfstandig hr-consultant te worden. 1 januari 2006 was de geboorte van mijn eigen hr-bedrijf, Simply Select & Grow.

Ik kon het gemakkelijk combineren met mijn gezin en bloeide nog meer open. Omdat ik zo veel mocht en kon doen. Personeelszaken met impact. Ik mocht ideeën uitwerken, kreeg mensen in gang. Het was absoluut de richting die ik moest uitgaan.

Maar dan…

Anderhalf jaar na de opstart van mijn eigen hr-bureau verloor ik mijn man aan kanker. Als zelfstandige hr-consultant kon ik dus zelf bepalen hoeveel tijd ik nodig had om mijn leven terug op de rails te krijgen. Hoe ik alles ging organiseren. Alleen het financiële plaatje, dat was ongelooflijk puzzelen. Want geen werk, geen inkomen. Dankzij de liefde om me heen en mijn prachtige kinderen voelde ik de sterke kracht om nog dieper te gaan voor mezelf en voor mijn klanten.

Het menselijke kapitaal

Hr is het menselijke kapitaal bewaken. Mensen op gang zetten, maar vooral mensen mee laten groeien met bedrijven. En ik groei mee! Het is zo’n waardevolle job dat ik dagelijks het gevoel heb dat ik zaadjes plant voor een mooie toekomst. De toekomst van bedrijven die positief omgaan met hun menselijke kapitaal.

Zelfstandig hr-consultant

Intussen ben ik al meer dan 14 jaar zelfstandig hr-consultant met projecten om u tegen te zeggen. Af en toe val ik eens terug in een moment van “oei, ah”… Ik besef dat dat perfect normaal is en dat die reflectiemomenten mij nóg meer doen openbloeien. Ik voel rust in mijn hoofd.

Persoonlijke missie

Bedrijven die zich de afgelopen jaren toelegden op hun menselijke kapitaal en die vooral op een positieve manier omgaan met vertrouwen plukken daar nu de vruchten van en zullen krachtige wortels creëren. Zij zijn al een stapje voor.
Daarin schuilt mijn persoonlijke missie. Ik voel me Nanny McPhee en help bedrijven door hen 5 waardevolle bedrijfslessen en waarden bij te brengen.

Wat zijn jouw belangrijke bedrijfswaarden?

Laat het me weten